Daimler a preluat 10% din actiunile producatorului Kamaz

Constructorul auto german Daimler a semnat acordul de preluare a unui participatii de 10% din actiunile producatorului rus de camioane Kamaz pentru 250 milioane dolari, au anuntat, vineri, directorii celor doua companii.


In plus, Daimler ar urma sa plateasca inca 50 milioane dolari pentru actiuni, in situatia in care compania atinge tintele de vanzare si profit stabilite, a precizat presedintele Troika Dialog, banca de investitii care a vandut pachetul de 10%.

In pofida problemelor cu care se confrunta industria auto mondiala, Rusia va deveni cea mai mare piata din lume pentru camioane, a declarat presedintele Daimler Trucks, Andreas Renschler.

Divizia de camioane a Daimler, care este cel mai mare producator de autovehicule comerciale din lume, a anuntat, in luna iulie, ca intentioneaza sa achizitioneze 42% din actiunile Kamaz, urmand sa depaseasca, ulterior, pragul de 50%.

Sergei Chemezov, membru al consiliului de administratie la Kamaz, a anuntat, luna trecuta, ca Daimler vizeaza doar preluarea a 10% din actiunile companiei, pretul de doua miliarde de dolari pentru 42% din actiuni fiind prea mare pentru constructorul german, afectat de criza financiara internationala.

"Multi producatori auto sunt in pragul falimentului azi", a spus Chemezov, presedinte al Russian Technologies, companie care are o participatie de 38% la Kamaz, potrivit Mediafax.

Presedintele Troika Bank a precizat ca nu se poarta discutii privind majorarea detinerii Daimler la Kamaz.